Historisk arkiv

Nordiske trafikkhavner – styring og organisering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 65/98
Dato 11. nov. 1998

Fiskeriminister Peter Angelsen åpner seminar i Oslo

Nordiske trafikkhavner – styring og organisering

Organisering, forvaltning og drift av de nordiske trafikkhavnene er tema for et seminar som arrangeres i Oslo torsdag 12. november av Fiskeridepartementet i samarbeid med Nordisk Institutt for Sjørett (NIFS) ved Universitetet i Oslo. Med støtte fra blant annet Fiskeridepartementet arbeider NIFS med et flerårig juridisk prosjekt knyttet til trafikkhavnenes stilling i moderne transportrett.

- Seminaret tar utgangspunkt i havnenes viktige stilling i transportnettet i de nordiske landene. Både i norsk, nordisk og europeisk transportpolitikk er det en sterk interesse for havnene og deres betydning for en effektiv gods- og transportpolitikk. Målet er å styrke sjøtransporten som et alternativ til den landbaserte transporten, blant annet for å redusere belastningen på veinettet, sier fiskeriminister Peter Angelsen som vil åpne seminaret torsdag.

Fiskeriministeren viser til at sjøtransporten alltid har spilt en sentral rolle i norsk og nordisk samferdsel. Fiskeridepartementet som ansvarlig for norsk havnepolitikk legger vekt på at kompetanse og kunnskap om havner og infrastruktur for sjøtransport utvikles best mulig, som ramme for organisering og effektivisering av havnene.

- Et godt utbygget samferdselsnett og effektive transporttjenester betyr mye for næringslivets konkurranseevne og dermed for økt verdiskaping og sysselsetting. Det er en sentral utfordring å utvikle effektive havner og bedre tilknytningen mellom havnene og det landbaserte transportnettet. Havnene er nødvendige knutepunkter i et nasjonalt og internasjonalt transportnettverk, sier Peter Angelsen.

På seminaret i Oslo blir det innledninger av juridiske eksperter og av representanter for myndighetene i flere nordiske land. Det blir også innspill fra havnemyndigheter, kommunale myndigheter og fra havnebrukerne.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kirsten Ullbæk Selvig 22 24 64 37

Lagt inn 11. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen