Historisk arkiv

Ny ordning for flåtefornyelse og kapasitetstilpasning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 50/98
Dato: 5. oktober 1998

Ny ordning for flåtefornyelse og kapasitetstilpasning

- For å effektivisere og tilpasse virkemiddelbruken overfor fiskeflåten vil Fiskeridepartementet utarbeide en ny, koordinert støtteordning, som skal stimulere til fornyelse av flåten, samtidig som hensynet til totalkapasiteten blir ivaretatt. Dette framgår av budsjettforslaget for 1999, sier fiskeriminister Peter Angelsen.

Det er de to tidligere ordningene med tilskudd til kontrahering og kondemnering av fiskefartøyer som foreslås erstattet av en felles ordning for flåtefornyelse og kapasitetstilpasning. For inneværende år ble det i forbindelse med det ordinære budsjettforslaget bevilget 75 millioner kroner til kontrahering, og dessuten 25 millioner kroner til kondemnering som del av fiskeristøtteavtalen. Rammen for den nye ordningen for flåtefornyelse og kapasitetstilpasning foreslås i budsjettet satt til 60 millioner kroner.

- Med den nye ordningen tar vi sikte på å styrke fornyingen innenfor prioriterte fartøygrupper der behovet for fornyelse og kapasitetstilpasning er størst, sier Peter Angelsen.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40

Lagt inn 5. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen