Historisk arkiv

Retildeling av oppdrettskonsesjoner i Troms og Finnmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 25/98
11. juni 1998

Retildeling av oppdrettskonsesjoner i Troms og Finnmark

Fiskeridepartementet har fastsatt forskrift om retildeling av oppdrettskonsesjoner i Troms og Finnmark. Ved tildeling vil det blant annet bli lagt vekt på at det såvidt mulig er lokalt eierskap i søkerselskapet. Det kan maksimalt tildeles to tillatelser per søker, men det settes ingen øvre grense for størrelsen på søkerselskapet.

- Fiskeridepartementet har lagt til grunn at retildelingen av oppdrettskonsesjoner skal bidra til å styrke eksisterende næringsvirksomhet, spesielt i kombinasjon med fiskeforedling. Ikke minst for fiskeindustrien kan oppdrettsvirksomhet være betydningsfull i en situasjon der det er økt usikkerhet knyttet til ressursene og råstofftilgangen fra fisket. Vi har ønsket å legge stor vekt på de synspunkter som kom fram i høringsrunden fra næringen og de berørte distrikter. Derfor setter vi ikke krav til størrelsen på søkerselskapene, men vi innskjerper at det legges vekt på lokalt eierskap og behovet for å styrke det lokale næringslivet, sier fiskeriminister Peter Angelsen.

Retildelingen gjelder inntil 21 oppdrettskonsesjoner, seks i Troms og 15 i Finnmark. Søknadsfristen er 14. august, og det er Fiskeridirektoratet som vil stå for retildelingen etter innstilling fra fiskerisjefene.

Lagt inn 12. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen