Historisk arkiv

Retildeling av oppdrettskonsesjoner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 14 /98
Dato 27. april 1998

Retildeling av oppdrettskonsesjoner

Det kan maksimalt tildeles to konsesjoner per søker, og det kan ikke tildeles konsesjon til en søker som fra før har majoritetsinteresser i fem eller flere oppdrettsanlegg. Retildelte konsesjoner kan ikke overdras til andre de tre første årene etter tildelingen.

Dette er blant forslagene i utkastet til forskrift om retildeling av inntil 21 oppdrettskonsesjoner i Troms og Finnmark, som Fiskeridepartementet nå sender ut til høring.

- Forslagene er en direkte oppfølging av regjeringens Voksenåserklæring. Vi ønsker å bremse den tiltagende sentraliseringen i næringen og styrke distriktsprofilen og det lokale eierskapet, sier fiskeriminister Peter Angelsen.

Alle de seks ledige oppdrettskonsesjonene i Troms og 15 av de 25 ledige konsesjonene i Finnmark foreslås tildelt i denne runden. Å få nye aktører inn i næringen, er ett av flere hensyn Fiskeridepartementet ønsker å legge vekt på ved retildelingen. Et annet hensyn er å styrke eksisterende oppdrettsvirksomhet eller annen næringsvirksomhet i de aktuelle områdene.

Fiskeridepartementet tar sikte på å fastsette forskriften i juni med søknadsfrist over sommeren. Det er Fiskeridirektoratet som vil stå for retildelingen etter innstilling fra fiskerisjefene.


Kontaktperson: Avdelingsdirektør Kari Bjørbæk 22 24 64 80

Lagt inn 4. mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen