Historisk arkiv

Tiltak for bedre kontroll med kapasiteten i fisket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 22/98
Dato: 26. mai 1998

Tiltak for bedre kontroll med kapasiteten i fisket

For å få bedre kontroll med kapasitetsutviklingen i det konvensjonelle torskefisket nord for 62. graden, innfører regjeringen strenge restriksjoner når det gjelder utskiftning og ombygging av fartøyer.

Restriksjonene gjelder konvensjonelle fartøyer - det vil si fartøyer som fisker med garn, snøre, line og snurrevad - og som har torskefisket som hovedgrunnlag.

Det vil inntil videre ikke bli gitt tillatelse til utskiftning av fartøy under 28 meter største lengde til fartøy over denne lengden. Det vil heller ikke bli gitt tillatelse å skifte ut et fartøy over 28 meter med et større fartøy.

Når det gjelder ombygging innfører regjeringen en ny ordning der det kreves tillatelse fra myndighetene ved ombygging. Det vil inntil videre ikke bli gitt slike tillatelser i tilfeller der fartøyene ved forlenging får økt bruttotonnasje. Dette gjelder fartøy som forlenger til over 28 meter og fartøy over denne lengden som forlenges.

Den midlertidige stoppen i tillatelser vil gjelde til det er fastsatt varige kapasitetstilpassende virkemidler for flåten. Fiskeridepartementet tar sikte på å fastsette slike regler senest 1. juni 1999.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40

Lagt inn 26. mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen