Historisk arkiv

Utskiftingstakten i fiskeflåten - fastsetting av retningslinjer for 1998

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 2/98
23.01.98

Utskiftingstakten i fiskeflåten - fastsetting av retningslinjer for 1998

Fiskeridepartementet har fastsatt retningslinjer for Fiskeridirektoratets behandling av søknader om utskiftingstillatelser for fartøy som skal delta i konsesjonsbelagte fiskerier i 1998. Rammen gjelder for konsesjonsbelagte fartøy over 34 m, og omfatter nybygg og større ombygginger samt import av fartøy. For å sikre en jevn fornying og geografisk fordeling av utskiftingene, har Fiskeridepartementet årlig siden 1988 fastsatt en kostnadsramme for utskiftinger innenfor denne flåtegruppen.

Fiskeridirektoratet kan i 1998 gi utskiftingstillatelser innen en total kostnadsramme på ca. 1.000 millioner kroner. Prosjekter der det ligger inne et element med bruk av enhetskvoteordningen skal holdes utenom utskiftingsrammen. Det stilles her som vilkår at søker skal ha gjennomført enhetskvoteordningen senest innen utløpet av 1998.

Ved å holde enhetskvoteprosjekter utenom rammen, vil en utskiftingsramme på 1.000 millioner kroner bety en økning på omlag 150 millioner kroner sammenliknet med 1997.

Fiskeridirektoratet skal i behandlingen av søknader om utskiftingstillatelser sørge for at halvparten av utskiftingsrammen tilfaller de tre nordligste fylkene, samt noen områder i Sør-Norge som er prioritert i disktriktspolitisk sammenheng.

Fiskeridirektoratet skal legge til rette for utskiftinger som øker sikkerheten, bedrer arbeidsmiljøet for fiskerne, fremmer kvalitetsråstoff og øker utnyttelsen av biprodukter.

Lagt inn 23. januar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen