Historisk arkiv

Fisket etter blåkveite forlenges

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 29. juni 1999
Dato: 31 /99

Fisket etter blåkveite forlenges

Fiskeridepartementet har bestemt at det direkte fisket etter blåkveite forlenges med en uke fram til 6. juli kl. 24. Bakgrunnen er at det har vært vanskelige driftsforhold i flere av de tradisjonelle driftsområdene, og Norges Fiskarlag anmodet derfor departementet om at fisket måtte forlenges.

Det er sterke begrensninger i blåkveitefisket av hensyn til bestandssituasjonen, og det direkte fisket etter blåkveite er begrenset til fartøyer under 28 meter som driver med konvensjonelle redskaper (garn, line og snøre). I en periode fra 31. mai har de kunnet drive direkte blåkveitefiske i norsk økonomisk sone sør for 71 grader og 30 minutter. Det er beregnet at fangsten i det direkte fisket med forlengelse av perioden på en uke vil bli i underkant av 4.000 tonn, mens det i tilsvarende fiske i 1998 ble fisket vel 3.300 tonn.

Bifangstadgangen i fisket etter øvrige arter ble i 1999 økt fra 5 til 10 prosent. Fangststatistikkene viser at dette har gitt nær en tredobling av fangstene, og det var ved utgangen av mai levert nær 5.000 tonn blåkveite som bifangst. Dette nivået på uttaket av blåkveite kan svekke oppbyggingen av bestanden, og Fiskeridepartementet har derfor bestemt at det fra 1. august bare er tillatt å ha 5 prosent bifangst av blåkveite i fiske etter andre fiskeslag.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40

Lagt inn 29. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen