Historisk arkiv

Fisket etter hyse med konvensjonelle redskaper

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

NR.: 43/99
Dato: 21. sept. 1999

Fisket etter hyse med konvensjonelle redskaper

Fiskeridepartementet har besluttet at det ikke vil bli åpnet for et direkte fiske etter hyse for fartøy som fisker med konvensjonelle redskaper fra. 1. oktober. Bakgrunnen for beslutningen er at det gjenstår svært lite av gruppekvoten for denne delen av flåten. Gjenstående kvantum vil medgå til inndekning av nødvendig bifangst.

På bakgrunn av utviklingen i fisket, vil det innen 15. oktober bli foretatt en ny vurdering av reguleringen av hysefisket. Ved fiske etter andre fiskeslag er det tillatt å ha inntil 20% innblanding av hyse som bifangst.

På deler av kysten utenfor Finnmark viser forsøk gjennomført av Overvåkningstjenesten, for stor innblanding av hyse under minstemål. Kontroller har også avdekket problemer med høy innblanding av hyse utover tillatt bifangstadgang på enkelte steder av kysten.

Fiskeridirektoratet har fra før adgang til å stenge felt der det er for stor innblanding av hyse under minstemål. Direktoratet er nå gitt hjemmel til også å stenge felt ved innblanding av hyse utover gjeldende bifangstregel.


Kontaktperson:
Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40
Grubbegata 1, Postboks 8118 Dep., 0032 OSLO

Lagt inn 21. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen