Historisk arkiv

Økte kvoter for fangst av kystsel i 2000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 95/1999
Dato: 23. desember 1999

Økte kvoter for fangst av kystsel i 2000

Fiskeridepartementet har fastsatt vilkårene for forvaltning av kystsel på norskekysten i 2000. Forvaltningen skal sikre livskraftige selbestander, men samtidig skal bestandene reguleres ut fra økologiske og samfunnsmessige hensyn.

I 2000 får Fiskeridirektoratet adgang til å fastsette en generell økning av kvoten for steinkobbe med 30 prosent i forhold til forskernes anbefalinger i områder der man har registrert at steinkobben forårsaker særlige problemer for næringsvirksomheten.

For havert er det fastsatt en kvote på 400 dyr mellom Lista og Stad. Denne fangsten vil bli fulgt i forskningsøyemed. Utenom dette blir kvotene for havert og ringsel videreført fra 1999.

Fiskeridepartementet vil vurdere om det skal fastsettes en egen kvote for grønlandssel for felling på norskekysten i 2000.

Selve forvaltningsopplegget endres ikke i 2000. Fiskeridirektoratet har fått entydig positive tilbakemeldinger på årets opplegg både fra regionkontorene og fra jegerne.

Tidsrammene for jakt etter kystsel er 2. januar til 30. april og 1. august til 30. september. Nord for Stad skyves imidlertid andre jaktperiode for havert fram to uker, slik at jakt etter havert i dette området må gjennomføres i perioden 15. juli til 15. september. Dette er gjort for ikke å komme i konflikt med kaste- og dieperioden i Trøndelag og av omsyn til jakttilgjengeligheten i de nordligste fylkene.


Kontaktperson: Rådgiver Rannveig Bøthun 22 24 64 96

Lagt inn 23. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen