Historisk arkiv

Tilskuddsordning for flåtefornyelse og kapasitetstilpasning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 51/1999
Dato: 4. oktober 1999

Tilskuddsordning for flåtefornyelse og kapasitetstilpasning

Tilskuddsordningen til fornyelse og kapasitetstilpasning i fiskeflåten er en ny, koordinert støtteordning som fra og med 1999 erstattet ordningene for kontraherings- og kondemneringstilskudd. Ordningen ble utarbeidet av Fiskeridepartementet for å effektivisere og tilpasse virkemiddelbruken overfor fiskeflåten og stimulere til fornyelse av flåten, samtidig som hensynet til totalkapasiteten blir ivaretatt.

Ordningen består av følgende elementer:

  • Støtte til fartøyeiere som tar sine fartøyer permanent ut av fiske (”ren kondemnering”).
  • Støtte til fartøyeiere som tar sine fartøyer permanent ut av fiske, men som tar sikte på å drive fiske videre med et annet fartøy som vil innebære en betydelig fornyelse eller standardheving i forhold til det fartøyet det søkes om kondemneringstilskudd for (”kombinert kondemnering”).
  • Støtte til fiskere som bygger nytt fartøy.

Tildeling av tilskudd skjer i tråd med Forskrift for tildeling av tilskudd til fornyelse og kapasitetstilpasning i den norske fiskeflåten 1999, av 3. mai 1999 med rettelser av 27. mai 1999. Ordningen tar sikte på å styrke fornyingen innenfor prioriterte fartøygrupper der behovet for fornyelse og kapasitetstilpasning er størst.

For inneværende år ble det bevilget 50 mill kroner til tilskuddsordningen til fornyelse og kapasitetstilpasning i fiskeflåten. I tillegg ble det bevilget 18 mill kroner til kondemnering av fiskefartøy gjennom støtteavtalen for fiskerinæringen. Rammen for ordningen for flåtefornyelse og kapasitetstilpasning foreslås i år i budsjettet satt til 50 millioner kroner.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40

Lagt inn 4. otkober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen