Historisk arkiv

Ytterligere satsing på skjell i 2000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 50/1999
Dato: 4. oktober 1999

Ytterligere satsing på skjell i 2000

Regjeringen øker innsatsen på skjell i 2000. Det settes av 5 mill. kroner. Midlene skal blant annet gå til å videreutvikle rutinene for kvalitetskontroll, algekontroll, nye testmetoder for skjell til konsum og sykdomsspørsmål. Med dette styrkes satsingen på skjell med 3,5 mill. kroner i forhold til vedtatt budsjett for 1999.

Det har vært en positiv utvikling i salg og eksport av skjell. I 1998 ble det solgt om lag 600 tonn norske blåskjell, hvorav 200 tonn ble eksportert.

Skjell er et potensielt risikoprodukt, hvor kravene til offentlig tilsyn og kontroll er strengere enn for annen sjømat. Fiskeridepartementet vil særlig prioritere arbeidet med å bygge ut et offentlig tilsynsapparat og kvalitetssikringssystemer for skjellproduksjon.

I programmet for Næringsutvikling av marine arter i oppdrett (NUMARIO) er skjell ett av satsingsområdene. Målet med programmet er at arter som fra et forskningssynspunkt er klare for kommersielt oppdrett får den nødvendige hjelp i etableringsfasen. NUMARIO var opprinnelig planlagt å vare i fire år, med avslutning etter 2000. Med bakgrunn i erfaringene som er vunnet gjennom programmet og behovet for ytterligere konsentrert innsats, tar regjeringen sikte på å forlenge programmet med to år.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Magnor Nerheim, 22 24 64 60

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen