Historisk arkiv

Thorvald Moe ny vise-generalsekretær i OECD

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr. 58/97
Dato 11.12.97

Thorvald Moe ny vise-generalsekretær i OECD

Thorvald Moe ny vise-generalsekretær i OECD

Ekspedisjonssjef Thorvald Moe (58) i Finansdepartementet er utnevnt til vise-generalsekretær i OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling).

Det er Rådet i OECD som i dag har utnevnt Moe.

- Det er svært gledelig at en norsk kandidat har fått en av topp-stillingene i en av de viktigste organisasjonene for internasjonalt økonomisk samarbeid. Det er første gang dette skjer, sier finansminister Gudmund Restad.

- Utnevnelsen er også anerkjennelse av den personlige innsatsen Thorvald Moe har gjort for internasjonalt økonomisk samarbeid på oppdrag av flere norske regjeringer. Han har spesielle forutsetninger for denne stillingen gjennom sin lange erfaring både fra ledende stillinger i Finansdepartementet og internasjonalt. For Norge er det spesielt gledelig at Moe i sin nye stilling vil få ansvaret for å koordinere OECDs arbeid både for sysselsetting og miljø, sier finansministeren.

Thorvald Moe har doktorgrad i økonomi fra Stanford University i USA. Han ledet Økonomiavdelingen i Finansdepartementet fra 1978 til 1986. Moe var Norges ambassadør til OECD fra 1986 til 1989 og har senere vært finansrådens stedfortreder. Han har ellers blant annet ledet sekretariatet for Sysselsettingskommisjonen som la grunnlaget for Solidaritetsalternativet. Thorvald Moe var også nestleder i Grønn skattekommisjon. De siste fem årene har Moe ledet OECDs arbeidsgruppe for analyse av makro- og strukturpolitikk.

Moe vil tiltre stillingen i OECDs hovedkvarter i Paris i løpet av januar.

OECD dekker blant annet områdene økonomisk politikk og utvikling, arbeidsmarkeds- og utdanningspolitikk, miljø, handel og landbrukspolitikk. Organisasjonen er en av de viktigste internasjonale samarbeidspartnerne for norske myndigheter.

Kontaktperson:
Anne-Sissel Skånvik, tel. 22 24 41 09

Lagt inn 15. desember 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen