Historisk arkiv

Mer til Kredittilsynet og elektronisk innhenting av informasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr. 65/98
Dato: 5. oktober 1998

Mer til Kredittilsynet og elektronisk innhenting av informasjon

Store it-prosjekter i skatte- og tolletaten er viktige poster i Finansdepartementets 1999-budsjett. Kredittilsynet styrkes betydelig. Den totale rammen for Finansdepartementets budsjett er knapt 5,4 milliarder. Her inngår skatte- og tolletaten, Kredittilsynet og Statistisk sentralbyrå. Totalt øker budsjettet med vel 6 prosent fra 1998.

De store it-prosjektene vil blant annet bidra til en forenklet innrapportering fra næringslivet til myndighetene. Skatteetaten får om lag 300 millioner kroner til it-prosjekter i 1999, mens tolletaten får om lag 75 millioner kroner. Utvikling av elektronisk innrapportering fra næringslivet til skatteetaten er et viktig arbeid som vil redusere tidsbruken og dermed gi næringslivet betydelig økonomisk innsparing. Arbeidet vil etter hvert bli koordinert med næringslivets innrapportering til Brønnøysundregistrene og Statistisk sentralbyrå, og dermed gi ytterligere innsparinger.

I skattetaten vil utvikling av landsdekkende, forhåndsutfylt selvangivelse være viktig i 1999.

Regjeringen foreslår en samlet bevilgning til Kredittilsynet på 92 millioner kroner. Det er en økning på 15,5 prosent i forhold til 1998. Kredittilsynet overtar autorisasjonsordningen for regnskapsførere fra 1. januar. Den øvrige virksomheten i Kredittilsynet er også styrket for å møte utfordringene framover.

I 1999-budsjettet er det satt av om lag 20 millioner kroner til Statistisk sentralbyrås Folke- og boligtelling i år 2000, samt for innsamling av data til en jordbrukstelling.


Kontaktperson: Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09

Lagt inn 5. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen