Historisk arkiv

Også private avfallsanlegg fritas for investeringsavgift

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr.9/98
Dato 12.03.98

Ny forskrift fra Finansdepartementet:

Også private avfallsanlegg fritas for investeringsavgift

Finansdepartementet har fastsatt en ny forskrift som fritar ulike typer avfallsanlegg for investeringsavgift. Fritaket gjelder fra 1. januar 1998, og innebærer omfattende fritak for investeringer i avfallsutstyr.

Den nye forskriften omfatter avfallsbehandlingsanlegg, sorteringsutstyr, ombruk og materialgjenvinning. Fritaket gjelder også for sentrale behandlingsanlegg for spesialavfall og for lokalt mottak og lagring av avfall. Fram til nå har fritaket fra investeringsavgift bare omfattet visse kommunale avfallsbehandlingsanlegg og

behandlingsanlegg for miljøfarlig spesialavfall. Nå er fritaket gjort generelt, og utvidet til også å omfatte utstyr for sortering, ombruk og materialgjenvinning.

Bakgrunnen for avgiftsfritaket er ønsket om å stimulere til økte investeringer i avfallsanlegg og økt gjenvinning. Finansdepartementet foreslo derfor avgiftsfritak da statsbudsjettet for 1998 ble lagt fram i fjor høst.

Forskriften kan fås ved henvendelse til Informasjonskontoret i Finansdepartementet, telefon 22 24 41 05 eller e-post: janne-kathrine.wongraven@fin.dep.telemax.no.


Kontaktperson: Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09

Lagt inn 12 mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen