Historisk arkiv

Regjeringen varsler et stramt budsjett for 1999

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr. 46/98
Dato: 21. august 1998

Regjeringen varsler et stramt budsjett for 1999

Norges Bank skal innrette virkemidlene i pengepolitikken med sikte på å holde kronen stabil mot europeiske valutaer. Det følger av dette at Norges Bank skal bruke renten aktivt for å stabilisere kronekursen. I tråd med dette har Norges Bank i dag satt opp sine renter.

  • Jeg er enig i Norges Banks beslutning. En stabil valutakurs er en viktig del av Regjeringens økonomiske politikk, sier finansminister Gudmund Restad.
  • Situasjonen i norsk økonomi, med betydelige pressproblemer, gjør det nødvendig med et stramt budsjett for neste år. Den lave oljeprisen og ringvirkninger av krisen i Sørøst-Asia stiller den økonomiske politikken overfor enda større utfordringer.
  • Slik både statsministeren og jeg har varslet, forbereder Regjeringen et stramt budsjett for 1999. Innstrammingstiltakene vil komme både på inntekts- og utgiftssiden av budsjettet, uten at jeg nå kan gå inn på enkeltposter, sier finansministeren. Et stramt budsjett vil lette gjennomføringen av pengepolitikken.

Til redaksjonen: Finansminister Gudmund Restad er tilgjengelig for pressen kl. 10.15 på møterom 356 i Finansdepartementet. Akersgt. 40.


Kontaktperson: Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09

Lagt inn 21. august 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen