Historisk arkiv

70 skatteforskrifter blir til én

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr. 92/1999
Dato: 19. november 1999

70 skatteforskrifter blir til én

Finansdepartementet har i dag vedtatt samleforskrift til den nye skatteloven av 26. mars 1999 nr. 14. Reglene om direkte skatter får nå en mer samlet, oversiktlig og gjennomarbeidet form. Bestemmelsene blir betydelig lettere tilgjengelig for brukerne.

Den nye samleforskriften dekker alle departementets bestemmelser til ufylling mv. av skatteloven og erstatter mer enn 70 gjeldende forskrifter . Strukturen i den nye forskriften er identisk med strukturen i den nye skatteloven. Brukerne kan dermed gå til samme kapittel og paragraf i forskriften som i loven, for å finne regler om tilsvarende forhold.

I likhet med den nye skatteloven innebærer den nye forskriften kun en teknisk fornyelse av regelverket. Det rettslige innholdet i bestemmelsene er ikke endret.

Det er lagt opp til at Skattedirektoratet skal gi en tilsvarende samleforskrift for de bestemmelsene som direktoratet gir til utfylling mv. av skatteloven. Skattedirektoratets samleforskrift vil bli vedtatt i løpet av kort tid.

Forskriften finner du på Finansdepartementets hjemmeside: http://www.finans.dep.no/5/forskrifter/forskriftskattelovny/index.html


Kontaktperson: Jan-Erik Støstad, telefon 22 24 45 04, mobil 900 51 251

Lagt inn 22. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen