Historisk arkiv

Finansdepartementet åpner for elektronisk betaling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr.: 54/99
Dato: 20.8.1999

Nye regler for betaling av skatt, toll og avgift til staten:

Finansdepartementet åpner for elektronisk betaling

Finansdepartementet vil åpne for elektronisk betaling av skatt, toll og avgifter til staten. Et forslag til nye regler er sendt ut på høring i dag.

Etter gjeldende regler må blant annet skatt betales med kontanter, sjekk eller giroblanketter. For enkelte innbetalinger til staten må betaler bruke bestemte blanketter som skal leveres fysisk i bank. Dette regelverket ble i sin tid utformet for å sikre at betalingen blir korrekt registrert hos skatte-, toll- og avgiftsmyndighetene. Fortsatt vil det være anledning til å betale på denne måten, men i tillegg ønsker departementet at de som vil betale elektronisk, f.eks med telegiro eller over internett, skal få anledning til det.

Som en ekstra sikkerhet for at innbetalingen blir korrekt registrert må betaler oppgi et kundeidentifikasjonsnummer. Dette nummeret står på de innbetalingsblankettene som man får tilsendt. Skatte-, toll- og avgiftsmyndighetene mottar svært mange innbetalinger og departementet trenger derfor ekstra sikkerhet for korrekt registrering. Høringsfristen for forslaget er 3 måneder.

Kontaktperson:
Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09/913 22 811

Lagt inn 20. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen