Historisk arkiv

Finansdepartementet lemper på reglene for forsikringsselskapers adgang til plassering i finansaksjer: Fradragsgrensen økes fra 10 til 50 prosent

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr. 38/1999
Dato: 10. mai 1999

Finansdepartementet lemper på reglene for forsikringsselskapers adgang til plassering i finansaksjer :

Fradragsgrensen økes fra 10 til 50 prosent

Det blir gunstigere for forsikringsselskaper å plassere i finansaksjer når Finansdepartementet nå lemper på kravene til ansvarlig kapital. Forsikringsselskaper kan fra 1. juli 1999 investere opp til 50 prosent av egen ansvarlig kapital i finansaksjer uten at dette må trekkes fra i kapitalen. Grensen er i dag 10 prosent.

Finansdepartementet har i dag fastsatt forskrift om endringer i krysseiebestemmelsene. Disse innebærer at det ved beregning av finansinstitusjoners ansvarlige kapital skal gjøres fradrag for ansvarlig kapital skutt inn i andre finansinstitusjoner, utover visse grenser. Dette gjelder både ansvarlig kapital i enkeltinstitusjoner, og summen av den kapital som er skutt inn i andre finansinstitusjoner.

Fradragsgrensen for ansvarlig kapital gjelder for livs- og skadeforsikringsselskaper, og for livsforsikring med investeringsvalg (unit linked) med avkastningsgaranti. Den gjeldende 2 prosentgrensen for investeringer i den enkelte institusjon opprettholdes. Unit linked uten avkastningsgaranti unntas generelt fra krysseiebestemmelsene. Finansdepartementet har også gjort en teknisk justering i konsolideringsregelverket.

Endringsforskriften finnes på Finansdepartementets internettsider: www.finans.dep.no (Finansmarkedene, Lover og forskrifter).


Kontaktperson: Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09

Lagt inn 10. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen