Historisk arkiv

Forhåndsutfylt selvangivelse: Nye frister for innbetaling av restskatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr.: 14/99
Dato: 2.3.1999

Forhåndsutfylt selvangivelse: Nye frister for innbetaling av restskatt

Som følge av nyordningen med forhåndsutfylt selvangivelse får mange skattytere skatteoppgjøret allerede i juni. For å unngå at restskatt forfaller til betaling i sommerferien har Finansdepartementet satt betalingsfristen til ti uker. For skattytere som får skatteoppgjøret på høsten vil betalingsfristen for restskatt fortsatt være tre uker etter utlegging av skattelistene.

Hovedregelen er at restskatt skal betales tre uker etter utlegging av skattelistene. De nye reglene som forskyver betalingsfristen er fastsatt i en ny forskrift og gjelder skattytere som får oppgjøret allerede i juni. En vesentlig del av skattyterne omfattes av nyordningen med forhåndsutfylt selvangivelse, og de fleste vil få oppgjøret i juni. For disse er fristen for innbetaling av restskatt forskjøvet fra tre til ti uker etter utlegging av skattelistene, og fra 12 til 15 uker for andre termin dersom beløpet er så stort at det skal deles opp. Grensen er 1000 kroner. For skattytere som først får skatteoppgjøret på høsten gjelder de gamle fristene for betaling av restskatt; tre og tolv uker.

Fordi inn- og utbetaling skjer på tidligere på året vil skattyterne med oppgjør i juni få lavere rente både på restskatt og tilgodebeløp sammenlignet med skattytere som får oppgjør til høsten. Rentetillegget på restskatt blir 4,5 prosent og rentegodtgjørelsen på tilgodebeløp 4 prosent. For oppgjør på høsten blir rentesatsene uendret på 5 prosent både på restskatt og tilgodebeløp.

De nye forskriftene finnes på Finansdepartementets internettsider under Skatter/avgifter (Forskrifter). Adressen er: www.finans.dep.no


Kontaktperson:
Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09

Lagt inn 2. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen