Historisk arkiv

Forskrift om skattefrie overføringer mellom aksjeselskaper:

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr.1/99
Dato 8.1.1999

Forskrift om skattefrie overføringer mellom aksjeselskaper:
Deler av forskriften får virkning først for 1999

Finansdepartementet har i dag besluttet å utsette ikrafttreden for deler av ny forskrift i ett år. Rett før årsskiftet endret departementet forskriften om skattefrie overføringer mellom aksjeselskaper til å gjelde fra og med 1998. Endringen innebærer tetting av skattehull.

Forskriften gir på visse vilkår adgang til skattefrie overføringer mellom aksjeselskaper og deltakerlignende selskaper. En forutsetning er at selskapene hovedsakelig har samme eierinteresser.

Nye bestemmelser i forskriften som ble vedtatt 30. desember 1998 vil med dagens justering ikke gjelde for transaksjoner der både konsernoverføringen og opphør av konserntilknytningen finner sted i 1998. Forskriften vil fortsatt gjelde for konsernoverføringer som finner sted i 1998, men der opphør av konserntilknytningen skjer først i 1999 eller senere.

Departementet var klar over at innstrammingen 30. desember også kunne ramme lojale transaksjoner i 1998 og var innstilt på å gi lempning etter individuell søknadsbehandling.

Nye opplysninger til departementet kan tyde på at omfanget av overføringer i 1998 med etterfølgende opphør av konserntilknytningen er større enn forutsatt. Individuell søknadsbehandling ville kunne bli tid- og ressurskrevende. Departementet justerer derfor tidspunktet for ikrafttreden.


Kontaktperson: Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09

Lagt inn8. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen