Historisk arkiv

Nye, fornybare energikilder fritas for investeringsavgift

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr. 23/99
Dato: 7. april 1999

Nye, fornybare energikilder fritas for investeringsavgift

Finansdepartementet har fastsatt forskrift om fritak for investeringsavgift for blant annet vindkraftanlegg, bioenergianlegg, fjernvarmeanlegg, og distribusjonsnett for naturgass. Forskriften gjelder fra 1. januar 1999.

Fritaket gjelder for vindkraftanlegg, bioenergianlegg, varmepumper, fjernvarmeanlegg, mikro- og minivannkraftverk, samt tidevannsanlegg. Hensikten er å fremme bruk av nye, fornybare energikilder. Fritaket for disse anleggene ble vedtatt av Stortinget i forbindelse med behandlingen av St prp nr 54 (1997-98) Grønne skatter og Innst S nr 247 (1997-98).

Fritaket for distribusjonsnettet for naturgass ble vedtatt av Stortinget i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet for 1999. Finanskomiteens flertall viste til den miljøgevinst gass kan representere industrielt og i transportsektoren.

Forskriften finnes på Finansdepartementets internettsider under Skatter/avgifter (Forskrifter). Adressen er: www.finans.dep.no.

Pressemeldinger fra Finansdepartementet finner du på hjemmesiden til departementet under Pressemeldinger. Adressen er: http://odin.dep.no/fin/prm/presmeld.html


Kontaktperson: Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09

Lagt inn 7. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen