Historisk arkiv

Regjeringen foreslår fradragsrett for dokumentavgift i arveavgiften

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr. 37/1999
Dato: 10. mai 1999

Regjeringen foreslår fradragsrett for dokumentavgift i arveavgiften

Revidert nasjonalbudsjett inneholder flere forslag til avgiftslettelser, blant annet fradragsrett for dokumentavgift i arveavgiften. Samlet innebærer forslagene at inntektene på budsjettet for 1999 reduseres med om lag 11 millioner kroner.

Regjeringen foreslår at dokumentavgiften kan trekkes fra arveavgiften ved generasjonsskifte i familieeide bedrifter. Forslaget er en oppfølging av Voksenåsen-erklæringen.

Regjeringen legger opp til en gradvis avvikling av produksjonsavgiften på norsk sokkel. Nedtrappingen vil variere fra felt til felt. Regjeringen vil komme tilbake til mer konkrete nedtrappingsplaner for de feltene det gjelder i Nasjonalbudsjettet 2000.

Det foreslås fritak for CO2- og SO2-avgift ved forbrenning av spillolje, for å hindre at innsamlingsordningen for spillolje blir svekket. Det kan bli aktuelt å gjeninnføre avgiften hvis det viser seg å være mulig uten å svekke innsamlingssystemet.

Regjeringen foreslår lettelser i engangsavgiften for hybridbiler. I avgiftsgrunnlaget gis det fritak for el-motorens effekt. Biodrivstoff foreslås fritatt for autodieselavgift og svovelavgift.

Solenergianlegg oggeovarmeanlegg fritas for investeringsavgift. Forslagene er i tråd med Regjeringens mål om å legge forholdene til rette for økt produksjon og bruk av nye, fornybare energikilder.

Forbudet mot produksjon og innførsel av øl med mer enn 7 volumprosent alkohol blir opphevet. Regjeringen foreslår derfor et avgiftssystem som også omfatter øl med mer enn 7 volumprosent alkohol.


Kontaktperson: Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09

Lagt inn 10. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen