Historisk arkiv

Tillatelse til fusjon mellom Den norske Bank ASA og Postbanken AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr.: 76/99
Dato: 14.10.1999

Tillatelse til fusjon mellom Den norske Bank ASA og Postbanken AS

Finansdepartementet har i dag gitt tillatelse til fusjon mellom Den norske Bank ASA (DnB) og Postbanken AS. DnB-Postbanken-konsernet vil bli landets største finanskonsern målt etter total forvaltningskapital.

Fusjonen innebærer at Postbanken blir overtatt av DnB. Av hensyn til en enkel og oversiktlig konsernstruktur er det satt vilkår for tillatelsen. Kredittilsynet kan kreve at virksomheten i Postbanken Verdipapirfond AS og DnB Investor AS skal drives i samme foretak. Søkerne har selv gitt uttrykk for en slik løsning i søknaden. Kredittilsynet kan også kreve at virksomheten til Postbanken Eiendomsmegling AS og DnB Eiendomsmegling AS drives i samme foretak og/eller i samme foretak som DnB Næringsmegling AS.

Videre har Finansdepartementet satt som vilkår for fusjon at tillatelsen Postbanken fikk i april 1999 til å etablere livsforsikringsselskap bortfaller. Tillatelsen til fusjon innebærer ingen endringer i tidligere pålegg til DnB om å gjøre endringer i konsernstrukturen. Konsernet må organiseres med et holdingselskap som konsernspiss, og de sentrale selskapene i konsernet skal være direkte eid av holdingselskapet.

Etter gjeldende avtale mellom Postbanken og Posten Norge skal Postbanken benytte postkontorene til sine tjenester. Her er det lagt til grunn at DnB-Postbanken-konsernet går inn i denne avtalen om bruk av postkontorene. Avtalen er tidsbegrenset til mai 2002.

Brevet til søkerne om at konsesjon er gitt ligger også på Finansdepartementets hjemmesider www.finans.dep.no under Dokumentarkiv, Annen korrespondanse.


Kontaktperson:
Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09/913 22 811

Lagt inn 14. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen