Historisk arkiv

Instruks for Datatilsynet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

6-98
Oslo, 28. januar 1998

Instruks for Datatilsynet

Etter gjeldene lov skal Datatilsynet ledes av et styre. Justisdepartementet har etter anmodning fra styret vurdert å gi en instruks for Datatilsynet som vil omfatte Datatilsynets styre og direktør. Justisdepartementet har juridisk adgang til å gi slik instruks.

Utkast til instruks ble 6. oktober 1997 sendt på vanlig høring. Justisdepartementet har notert seg de faglige oppfatninger om instruksen som har blitt fremhevet. Departementet har også sett dette i sammenheng med spørsmålet om å fremme loven om behandling av personopplysninger. Justisdepartementet tar sikte på å fremme et lovforslag så snart som mulig, men det er ikke realistisk at det skjer før i høstsesjonen.

Etter en totalvurdering finner Justisdepartementet det mest hensiktsmessig ikke å gi ut noen instruks før lovforslaget fremmes og Stortinget ved det får mulighet til å drøfte Datatilsynets organisasjonsform. Departementet forutsetter at styret og direktøren for Datatilsynet søker å finne tilfredsstillende samarbeidsformer.

Justisdepartementet vil søke å legge til rette for et godt samarbeid, og vil invitere styret og direktøren for Datatilsynet for å gjennomgå ansvarsforholdene.

Lagt inn 28 januar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen