Historisk arkiv

Sammenslåing av lensmannskontorene i Arna og Åsane og Ulset politistasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr. 49/98
Dato: 2. oktober 1998

Sammenslåing av lensmannskontorene i Arna og Åsane og Ulset politistasjon

Regjeringen har i statsråd i dag besluttet å slå sammen Arna lensmannskontor, Åsane lensmannskontor og Ulset politistasjon.

Sammenslåingen vil legge til rette for en mer fleksibel tjenesteordning som vil komme publikum til gode i form av bedre politiberedskap og service. Politiet vil fortsatt opprettholde et tjenestested (politipost) i bydelen Arna.

Etter sammenslåingen blir det etablert en døgnkontinuerlig polititjeneste slik at det til enhver tid av døgnet vil være tjenestemenn som er utrykningsklar, enten fra tjenestestedet eller fra patruljebil, i Åsane eller Arna. Politiberedskapen vil som følge av sammenslåingen bli vesentlig styrket. Politiberedskapen i Arna blir i dag ivaretatt gjennom såkalt reservetjeneste (hjemmevaktsordning) kombinert med noe aktiv tjeneste utenfor den ordinære ekspedisjonstiden.

Etter sammenslåingen vil åpningstiden for politiets tjenestested (politiposten) i Arna bli utvidet. Dette innebærer at publikum i Arna vil få økt tilgjengelighet på de politi- og lensmannstjenester som forutsetter fremmøte på kontoret.

Politimesteren i Bergen har ansvaret for å gjennomføre sammenslåingen.


Kontaktperson: Avdelingsdirektør Catharina Svensson, telefon 22245182

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen