Historisk arkiv

Dørum varsler gjennomgang av beredskapsrutiner mot masseødeleggelsesvåpen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr.: 71-99
Dato: 23.07.1999

Dørum varsler gjennomgang av beredskapsrutiner mot masseødeleggelsesvåpen

Norske faginstanser (Statens institutt for folkehelse og Forsvarets forskingsinstitutt) vurderer faren for Norge som minimal ved uhell med kjemiske stridsmidler på Kola. – Jeg vil likevel foreta en gjennomgang av beredskapen vår mot masseødeleggelsesvåpen, sier Justisminister Odd Einar Dørum.

Når det gjelder spørsmål om tiltak mot masseødeleggelsesvåpen er det flere departementer som har et ansvar. Justisdepartementet vil i kraft av sitt samordningsansvar for det sivile beredskap likevel ta initiativ til en samlet gjennomgang av beredskapsopplegget.

– Denne gjennomgangen vil blant annet innebære en vurdering av varslingssystemene i hele landet, hvordan kunnskapen om masseødeleggelsesvåpen kan styrkes i samfunnet og i forvaltningen, samt en vurdering av hvorvidt vernetiltakene overfor befolkningen er tilstrekkelige til å kunne møte eventuelle hendelser, sier Dørum

Direktoratet for sivilt beredskap har nylig tatt initiativ til å nedsette en arbeidsgruppe som vurdere utarbeidelsen en nasjonal rammeplan for beskyttelse mot masseødeleggelsesvåpen. Dørum vil også ta initiativ til å nedsette et bredt sammensatt utvalg som skal vurdere samfunnets sårbarhet.

Lagt inn 26. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen