Historisk arkiv

Innsynsloven: Må ikke søke på nytt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr. 54/1999
Dato: 3. juni 1999

Innsynsloven:

Må ikke søke på nytt

– Det er ingen automatikk i at de mange hundre personene som har søkt om innsyn i sine eventuelle mapper må søke på nytt. Søknader som er kommet inn ligger i Justisdepartementets arkiv og vil bli overlevert til organet som skal behandle søknadene, sier justisminister Odd-Einar Dørum. Det ventes at organet vil være i virksomhet fra oktober/november i år.

Flere av søknadene er mangelfulle noe som vanskeliggjør behandlingen av spørsmålet om innsyn ut fra opplysningene i søknaden. I disse tilfellene må søkeren bes om supplerende opplysninger, men de trenger ikke søke på nytt. For eksempel er det noen søkere som kun har oppgitt navn.

– Vi satser på å få til en effektiv løsning slik at søknader kan avgjøres raskest mulig, både for søker og behandlingsorganet, sier justisministeren.

Kunngjøres når loven trer i kraft

Når innsynsloven trer i kraft vil Justisdepartementet opplyse om hvordan søknader skal fremmes. Hvilke opplysninger som er nødvendig for å behandle søknadene, om innsyn og eventuell erstatning, vil også bli kunngjort.

– Ingen søknader blir behandlet før behandlingsorganet er opprettet, det er derfor ingen fordel å søke før organet er opprettet og kravene til søknadene er klare. En ukomplett søknad vil forsinke behandlingen, sier Dørum.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Vidar Refvik, telefon 22245200

Lagt inn 3. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen