Historisk arkiv

Justisminister Dørum: - Konstruktivt om voldsofre fra Verdikommisjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr.: 89-99
Dato: 06.09.1999

Justisminister Dørum: – Konstruktivt om voldsofre fra Verdikommisjonen

– Jeg har med stor interesse gått igjennom Verdikommisjonens 52 teser om vold i Norge og de forholdene som der tas opp, sier justisminister Odd Einar Dørum i en kommentar til mandagens miniseminar i kommisjonen.

– Tesene er utarbeidet av et voldspanel oppnevnt av Verdikommisjonen. Panelet har bestått av et utvalg av forskere og praktikere som samlet sett har en særlig kompetanse i forhold til voldsproblematikk. Den beskrivelsen de har gitt, er basert på forskning og erfaring, og er derfor av stor verdi som grunnlagsmateriale for det videre arbeidet for å minske volden og bedre voldsofrenes situasjon.

Jeg vil i den forbindelse vise til at det bl a er igangsatt et samarbeide mellom Justisdepartementet og Sosial- og helsedepartementet der vi skal se på samspillet mellom voldsoffererstatningsordningen og sosiale trygde og støtteordninger med sikte på å forbedre voldsofrenes stilling. Det er viktig å unngå at ofrene faller mellom flere stoler når det gjelder støttetiltakene.

Et statssekretærutvalg arbeider dessuten med en handlingsplan med tiltak mot vold mot kvinner, og forventes å avslutte dette arbeidet i nærmeste framtid, sier Dørum.


Kontaktperson:
Henning Brath 22 24 54 58/22 23 69 99 (p)

Lagt inn 9. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen