Historisk arkiv

Ny modell for undersøkelse av sjøulykker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr.: 108-99
Dato: 10.11.99

Ny modell for undersøkelse av sjøulykker

Sjølovkomiteen overleverte onsdag sin utredning XVIIUndersøkelse av sjøulykker(NOU 1999: 30) til justisminister Odd Einar Dørum. Komiteen foreslår at det opprettes en egen havarikommisjon for sjøulykker.

Utgangspunktet for Sjølovkomiteens arbeid har vært at hovedformålet med undersøkelse av sjøulykker bør være å bidra til å styrke sjøsikkerheten. Komiteen mener dagens domstolsorganiserte ordning med tvungen sjøforklaring etter vanlig oppfatning ikke ivaretar dette formålet på en tilfredsstillende måte og bør endres. Det er også generelt uheldig at en under en og samme ordning både skal avdekke ulykkesårsaker, og plassere sivil- og strafferettslig ansvar.

På denne bakgrunn foreslår komiteen at undersøkelser av sjøulykker bør utføres av Havarikommisjonen for sjøulykker, som vil være administrativt organisert. Dette er en ordning som er vanlig i andre europeiske land. Spørsmål om sivil- og strafferettslig ansvar bør behandles som på andre livsområder.

Sjølovkomiteen foreslår at Den faste undersøkelseskommisjonen for visse ulykker innen fiskeflåten videreføres, men at den heretter knyttes til Havarikommisjonen for sjøulykker. Det foreslås samtidig at mandatet utvides noe.

Et flertall i komiteen går inn for å videreføre sjøforklaringsinstituttet som en særskilt form for bevisopptak, likevel slik at ordningen med tvungen sjøforklaring utgår. Dette skyldes delvis ønsket om å opprettholde nordisk rettsenhet innen sjøretten, men også at ordningen vil kunne fungere som et supplement til Havarikommisjonens virksomhet. Private vil kunne ha behov for en adgang til bevissikring ved sjøforklaring. Et mindretall går inn for å oppheve ordningen med sjøforklaring.

Et effektivt undersøkelsesorgan må etter komiteens syn besitte den nødvendige erfaring, kunnskap og kompetanse for å avdekke ulykkesårsakene, og tilgangen til relevant informasjon må sikres. Siden komiteens syn er at arbeid for å styrke sjøsikkerheten er viktigst etter en ulykke, innebærer forslaget at Havarikommisjonens arbeid skal gå foran undersøkelser som foretas utfra andre siktemål, f eks for å avdekke sivil- eller strafferettslig ansvar.

I spørsmålet om Havarikommisjonens tilknytning til forvaltningen, er imidlertid komiteen delt. Et flertall går inn for å etablere kommisjonen som et forvaltningsmessig og faglig uavhengig organ, administrativt knyttet til et departement. Justisdepartementet er blant de aktuelle departementene. Et mindretall mener derimot at kommisjonen bør organiseres som en underavdeling i Sjøfartsdirektoratet.

Det samme flertallet går inn for å oppheve ordningen med sjøfartsinspektører. Sjøfartsinspektørene har i dag som hovedgjøremål å gjennomføre undersøkelser etter sjøulykker og må derfor anses som overflødige etter opprettelsen av Havarikommisjonen som et særskilt undersøkelsesorgan for sjøulykker.

Kontaktperson: Bjørn Talén, telefon 22 24 51 09