Historisk arkiv

Politistudenter sikres jobb

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr. 42-99
Dato 10.05.1999

Politistudenter sikres jobb

Som ekstra tiltak i kampen for å redusere kriminaliteten har Regjeringen etter Stortingets ønske i Revidert nasjonalbudsjett foreslått å sikre jobb for rundt 275 uteksaminerte politihøyskolestudenter.

384 studenter forventes uteksaminert våren 1999. Justisdepartementet har innhentet opplysninger fra politidistrikter og særorganer om at det regnes med 109 ledige stillinger pr 1. juli. Departementet understreker at beregningene er usikre, men det betyr at 275 nye politistillinger må opprettes. Ansettelsesprosessen kan starte opp med forbehold om Stortingets godkjenning.

I forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett foreslås det også en heving av salærsatsen fra 555 til 585 kroner timen for offentlig opppnevnte forsvarsadvokater og oppdrag under ordningen med fri rettshjelp. Satsen har sakket akterut de senere årene, og Justisdepartementet mener at det vil ramme de svakeste i samfunnet, dersom de beste forsvarsadvokatene ikke lenger vil finne det regningssvarende å påta seg oppdrag for det offentlige.

For å styrke dommerrekrutteringen og effektiviteten i straffesakskjeden vil det også bli innledet forhandlinger mellom de sentrale parter om økt dommerlønn i første og annen rettsinstans.


Kontaktperson: Atle Hamar, telefon 22 24 51 02

Lagt inn 10. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen