Historisk arkiv

Regionalisering av kriminalomsorgen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr. 96/1999
Dato: 4. oktober 1999

Regionalisering av kriminalomsorgen

I budsjettforslaget for 2000 er det satt av midler til regionaliseringen og til oppfølging av andre deler av kriminalomsorgsmeldingen. Regjeringen vil bevilge 1 541 261 kr til kriminalomsorgen. Dette er en økning, fra vedtatt budsjett for 1999, på 4,6 %.

I dag består kriminalomsorgen av to nivåer - et sentralt, bestående av Justisdepartementet og Fengselsstyret og et lokalt, bestående av fengselsanstalter og fylkesenheter i friomsorgen. Etter omorganiseringen vil det i tillegg bli et regionalt nivå.

– Regionene skal gi bedre styring og mulighet for å bruke ulike virkemidler i hele soningskjeden, sier justisminister Odd Einar Dørum.

I forbindelse med regionaliseringen skal det opprettes seks kriminalomsorgsregioner som skal være felles ledelse for friomsorgen og fengselsvesenet. Regjeringen har bestemt at regionadministrasjonene skal lokaliseres på følgende steder: Oslo, Lillestrøm, Tønsberg, Bergen, Sandnes og Trondheim.

Regjeringen foreslår i budsjettet for 2000 også en startbevilgning til nytt aktivitetsbygg på Ila landsfengsel og sikringsanstalt. Det er dessuten satt av betydelige midler til brannsikringsarbeid ved Oslo kretsfengsel.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Erik Lund-Isaksen, telefon 22 24 54 00

Lagt inn 4. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen