Historisk arkiv

Sammenslåing av Oslo skifterett og Oslo byskriverembete

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr. 98-99
Dato: 08.10.1999

Sammenslåing av Oslo skifterett og Oslo byskriverembete

Oslo skifterett og Oslo byskriverembete vil med virkning fra 1. januar 2000 bli slått sammen til ett embete. Den nye domstolen vil få navnet Oslo skifterett og byskriverembete. Leder av den nye domstolen vil være justitiarius Anne Cathrine Frøstrup.

Bakgrunnen er at førstebyskriveren ved Oslo byskriverembete er utnevnt til lagdommer ved Borgarting lagmannsrett. I mai 1999 overleverte strukturutvalget for by- og herredsrettene sin innstilling til Justisdepartementet. Utvalget har forutsatt at domstolsstrukturen i Oslo blir gjennomgått separat, og derfor finner Justisdepartementet det ikke riktig å utnevne ny fast leder av byskriverembetet nå.

Etter en samlet vurdering har Justisdepartementet kommet fram til at en sammenslåing av Oslo skifterett og Oslo byskriverembete er den beste løsningen. Sammenslåingen vil ikke medføre endringer i bemanningen, ut over at en ledig stilling som førstebyskriver inndras.

En sammenslåing som foreslått vil ikke binde verken Regjeringen eller Stortinget i framtidige vurderinger av domstolsstrukturen i Norge.

Etter sammenslåingen vil publikum og profesjonelle brukere ha samme tilgang til og kontakt med domstolen som i dag. Domstolen vil beholde sin faglige kompetanse og vil forsatt være lokalisert i Oslo tinghus.


Kontaktperson: Grethe Bratlie Nordström, telefon 22 24 54 25

Lagt inn 8. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen