Historisk arkiv

Markering av tusenårsskiftet - 22 mill kr til forberedelser i 1998

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

115/97
07.11.1997

Markering av tusenårsskiftet - 22 mill kr til forberedelser i 1998

Regjeringen foreslår at 22 mill. kroner blir satt av i 1998 til å forberede markeringen av tusenårsskiftet. Samtidig blir det vist til at arbeidet må komme i gang så raskt som mulig. 2 mill. kroner var foreslått fra Jagland-regjeringen til etablering av et arrangørselskap i 1998.

Bevilgningen på 22 mill. kroner skal fordeles med 7 mill. kroner til etablering og drift av arrangørselskapet som skal ha det operative ansvaret for markeringen, 2 mill. kroner til Kirkens markering av 2000-års jubileet og 13 mill. kroner til å planlegge og sette i gang en rekke prosjekter som skal realiseres i forbindelse med tusenårsskiftet.

Av prosjektmidlene på 13 mill. kroner skal 5 mill. kroner gå til prosjektet "Vi utfordrer", som skal bidra til bred spredning av ny kunnskap, til ideskapning og nytenkning. Utfordringen skal gå til utdannings- og forskningssektoren, arbeids- og næringsliv, kulturarbeidere og kunstnere, IT-miljøer og miljøbevegelsen, idrettsbevegelsen og frivillige organisasjoner.

8 mill. kroner av prosjektmidlene skal gå til "Tusenårsprosjektene" som kan være utstillinger, tv- og filmproduksjoner, musikaler, konserter m.m. med temaer innenfor kunst og kultur, historie og miljøvern.

Ekspedisjonssjef Henning Gorholt, tlf. 22 24 78 10

Lagt inn 7 november 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen