Historisk arkiv

100-års jubileum for rolf hofmos fødsel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 66/98
Dato 07.09.98

100-års jubileum for Rolf Hofmos fødsel

Hundreårsjubileet for Rolf Hofmos fødsel blir markert med et festmøte og en festmiddag på Norges idrettshøgskole onsdag 9. september. Rolf Hofmos betydning for norsk idrett og idrettspolitikk vil bli presentert gjennom foredrag av Kristian Ottosen, tidligere direktør for Studentsamskipnaden i Oslo, og idrettshistorikeren, førsteamanuensis Matti Goksøyr. Etter festmøtet gir Kulturdepartementet en middag for over 100 gjester, blant dem medlemmer av familien, tidligere statsråder med ansvar for idretten, representanter for offentlige myndigheter og for organisasjonslivet.

Gjennom 20 år var Hofmo leder for Statens ungdoms- og idrettskontor, fra 1946 til han døde i 1966, og var sentral i utbyggingen av idrettsanlegg, idrettshaller og samfunnshus over hele landet. Han tok initiativet til opprettelsen av Norsk Tipping i 1946 og til etableringen av Norges idrettshøgskole, som stod ferdig i 1968. Hofmo var gjennom mange år kommunepolitiker i Oslo for Arbeiderpartiet. Han var formann i Oslo kommunale kinostyre, og styremedlem i Norsk Film A/S og i Kommunenes filmsentral. Sammen med Kristoffer Aamot og Rolf Stranger gjorde han en stor innsats for norsk filmproduksjon og den kommunale kinodrift.

Pressen er velkommen til å være til stede på festmøtet i Norges idrettshøgskole, Auditorium A, kl. 1600 – 1730, onsdag 9. september. Adressen er Sognsveien 220, Oslo

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Hans B. Skaset, idrettsavdelingen, tlf. 22 24 80 50

Lagt inn 7. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen