Historisk arkiv

Alver direktør for studiesenter for film

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 20/98
Dato: 9. mars 1998

Alver direktør for studiesenter for film

Kjersti Alver (48) er tilsatt som direktør for Statens studiesenter for film. Hun er nå kortfilmkonsulent ved Norsk filminstitutt. Hun har lang og allsidig erfaring fra filmproduksjon, både spillefilm og kortfilm, med regi, produksjonsledelse og produsentansvar. Hun har deltatt i flere styrer og utvalg i Norsk Filmforbund, Norsk kortfilmfond og Norsk barnefilmnemnd.

Kjersti Alver har eksamen fra Medielinjen ved Møre og Romsdal Distriktshøgskole i 1975, og har studert samfunnsfag, sosialantropologi og etnologi ved Universitetet i Bergen.

Statens studiesenter for film gir etterutdanning for profesjonelle filmfolk i form av kurs, verkstedproduksjoner og stipend. Studiesenteret forvalter flere tilskuddsordninger på filmområdet, bl.a. støtte til novellefilmproduksjon og til manuskriptutvikling for langfilm, og administrerer stipendordningen for audiovisuell utdanning i Frankrike(Troll-fondet). En viktig oppgave framover vil bli å utvikle Studiesenterets forhold til filmutdanningen ved Høgskolen i Lillehammer.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Helge Sønneland, tlf.22 24 80 02

Lagt inn 9. mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen