Historisk arkiv

Arkitektur og design

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 97/98
05.10.98

Arkitektur og design

Kulturdepartementet foreslår et tilskudd på 11,8 mill kroner til stiftelsen Norsk Form, blant annet til videreføring av det treårige prosjektet ”Skole og omgivelser”.

Kulturdepartementet vil videreføre arbeidet innen arkitektur og design for å høyne den estetiske kvaliteten på våre fysiske omgivelser. Departementet legger vekt på å inspirere, veilede, formidle erfaringer og eksempler, samt anmode om bruk av fagkompetanse.

Departementet har startet arbeidet med en gjennomgang av saksfeltet. Målet er å bedre samordningen både på departementsnivå og mellom underliggende institusjoner.

Arbeidet for estetisk kvalitet i våre omgivelser vil fortsatt være viktig for offentlige myndigheter, og innsatsen er rettet mot publikum, fagfolk, det private næringsliv og mot kommunale og statlige myndigheter. Hovedmålet er å sikre at flest mulig får tilgang til, forståelse for og opplevelse av arkitektur og design av god kvalitet.

Tusenårssteder

Ved etablering av tusenårssteder i kommunene skal det legges vekt på stedenes estetiske og miljømessige kvalitet. Kompetanse innen stedsutforming og byggeskikk vil være tilgjengelig gjennom Tusenårsselskapet Norge 2000 AS, Norsk Form og Statens byggeskikkutvalg, i tillegg til kompetanse i kommuner og fylkeskommuner.

Utsmykking

Fra 1. januar 1998 er ordningen for utsmykking av statlige bygg endret. Endringene innebærer at midler til utsmykking skal innarbeides i kostnadsrammen til det enkelte statlige byggeprosjekt. Når byggebevilgning er gitt av Stortinget, skal den delen av kostnadsrammen som er avsatt til utsmykking, stilles til disposisjon for Utsmykkingsfondet for offentlige bygg. Utsmykkingsfondet har ansvaret for at utsmykkingen blir gjennomført med høy kvalitet.

Kontaktperson:

Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Lagt inn 5. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen