Historisk arkiv

Eidsvoll 1814 -Rikspolitisk senter utredes nærmere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 119/98
Dato: 09.12.98

Eidsvoll 1814 -Rikspolitisk senter utredes nærmere

Kulturminister Anne Enger Lahnstein opplyste tirsdag at det prosjekterte Rikspolitiske senteret på Eidsvoll vil bli utredet nærmere etter at tekniske undersøkelser har vist svært vanskelige grunnforhold på den planlagte tomten. Hun vil like over nyttår ta en befaring på Eidsvoll for å se på forholdene med sikte på en best mulig løsning.. På et møte i departementet med Eidsvoll kommune og Akershus fylkeskommune tirsdag sa Lahnstein seg svært glad for partenes vilje til konstruktivt samarbeid for å få realisert det planlagte senteret.

Statsråd Lahnstein har i forbindelse med budsjettbehandlingen orientert Stortinget om de oppståtte problemene. Stortinget vil bli forelagt en ny og grundig vurdering av prosjektet våren 1999. Kostnadsrammen for Eidsvoll 1814 – Rikspolitisk senter er fastsatt til 56 mill. kroner. Forslaget som nå foreligger til forprosjekt for bygget, som bl.a. tar hensyn til de dårlige grunnforholdene, er av Statsbygg beregnet til 94,7 mill. kroner.

På møtet onsdag deltok foruten kulturminister Anne Enger Lahnstein, ordfører Alf S. Engebretsen i Eidsvoll kommune og fylkesvaraordfører i Akershus Hildur Horn Øien, Statsbyggs direktør Halvor Stormoen, leder for interimstyret for Rikspolitisk senter Erik Rudeng og direktør for senteret Thore Desserud.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturdepartementet, tlf. 22 24 80 00

Lagt inn 10. desember 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen