Historisk arkiv

Flerkulturelle tiltak videreføres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 100/98
05.10.98

Flerkulturelle tiltak videreføres

I budsjettforslaget blir det fastslått at det flerkulturelle samfunn gir et rikere kulturliv og et vidt spekter av utviklingsmuligheter. I 1999 blir bl.a. følgende tiltak på det flerkulturelle området videreført:

  • Det treårige Mosaikk-programmet under Norsk kulturråd for kunst og kultur, blant annet med søkelys på vilkårene for kunstnere med ikke-norsk bakgrunn. Programmet har en økonomisk ramme på 5 mill kroner.
  • Det treårige Scenekunstprosjektet ved Det Norske Teatret, også under Norsk kulturråd, har som mål å utvikle modeller som kan gi bedre integrering av kunstnere med flerkulturell bakgrunn i norske kulturinstitusjoner. Det er planlagt to oppsetninger i 1999. 1 mill kroner er lagt inn til prosjektet i 1999.
  • Center for Afrikansk Kulturformidling CAK får 518 000 kroner i driftsstøtte i 1999. CAK driver formidling og opplæring.
  • Tilskuddet til Internasjonalt kultursenter og museum (IKM) blir foreslått satt til 1,865 mill kroner i 1999. IKM arrangerer kurs, utstillinger, teaterforestillinger og konserter, og har et bredt nettverk av kunstnere og fagfolk med bakgrunn fra ulike land.
  • Til Nordic Black Theatre blir det foreslått et statstilskudd på 829 000 kroner i 1999. Teatret presenterer dramatikk fra den tredje verden. Alle medvirkende har innvandrerbakgrunn. Nordic Black Theatre driver også teaterskole.

Kontaktperson:

Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Lagt inn 5. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen