Historisk arkiv

Fylkeskulturkonferanse på Røros

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 38/98
Dato: 7. mai 1998

Fylkeskulturkonferanse på Røros

- Jeg er opptatt av å styrke det lokale kulturlivet, sier kulturminister Anne Enger Lahnstein foran fylkeskulturkonferansen på Røros 10.-12.mai. - Jeg ønsker å bidra til større desentralisering og sikre at mer ansvar kan tas regionalt. Derfor tar jeg sikte på at ansvaret for å forvalte våre regionale teatre blir lagt til den respektive fylkeskommunen. Ansvaret vil bl.a. kunne innebære tilskuddsutbetaling, styreoppnevning, og innhenting og rapportering av økonomisk informasjon. Jeg har tro på at med større ansvar følger økt initiativ og styrket kompetanse lokalt, sier hun.

De 110 deltakerne skal på konferansen foreta en bred drøfting av fylkeskommunens rolle i norsk kulturpolitikk. Foruten statsråd Lahnstein, vil temaet bli belyst av nestleder i Kommunenes Sentralforbund Merete Furuberg Gjedtjernet og forsker Per Mangset.

Politikere og representanter for kulturadministrasjonen i alle landets fylkeskommuner vil også ta for seg frivillig aktivitet i lokalsamfunnet. Statssekretær Ivar Egeberg i Kulturdepartementet vil orientere om arbeidet med en tilleggsmelding til Stortingsmeldingen om statens forhold til frivillige organisasjoner. Tilleggsmeldingen vil drøfte og foreslå tiltak som sikrer bedre vilkår for frivillige organisasjoner som driver lokalt orientert, medlemsbasert virksomhet.

Utvikling av regional idrettspolitikk med vekt på breddeidrett er tema for innledningene til Kari Brudevoll, leder for Kultur- og oppvekstkomiteen i Nordland fylkesting, og fungerende generalsekretær i Norges Idrettsforbund Svein Erik Jensen.

Markeringen av tusenårsskiftet i fylker og kommuner skal også drøftes etter en orientering av direktør Anne Kari Lande Hasle, styreleder for det statlige selskapet Tusenårsskiftet- Norge 2000.


Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf 22 24 78 09

Lagt inn 7. mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen