Historisk arkiv

Kultursamarbeid og godt naboskap i Barentsregionen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 69/98
10.09.98

Kultursamarbeid og godt naboskap i Barentsregionen

Kultursamarbeidet gir økt samhold og forståelse mellom folkene i Barentsregionen. -Dette samarbeidet må skje uavhengig av de økonomiske forhold i regionen, sa statssekretær Johanne Nilsen Gaup i Kommunal- og regionaldepartementet på ministermøtet i Arkhangelsk torsdag. Hun viste til henvendelser fra den russiske Barentsregion til nord-norske fylkesordførere, og sa at den norske regjering nå drøfter på hvilken måte Norge kan bidra med hjelpetiltak.

-Gode venner og naboer bør hjelpe hverandre. Nå er det vår tur til å gi. Da vi trengte det, fikk vi hjelp av russerne, sa statssekretær Gaup. Hun besøkte Murmansk-området rett før Arkhangelskmøtet, der hun deltar i stedet for kulturminister Anne Enger Lahnstein, som er fungerende statsminister og derfor var forhindret fra å reise.

På kulturministermøtet i Arkhangelsk blir et mangfold av samarbeids-prosjekter siden det første ministermøtet i Kirkenes i september 1993 gjennomgått. En slutterklæring med hovedmålene for det framtidige kultursamarbeidet i Barentsregionen vil bli vedtatt.

Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, mobiltlf. 91 34 65 57

Lagt inn 11. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen