Historisk arkiv

Lahnstein om pressestøtte-kutt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 116/98
Dato 08.12.98

Lahnstein om pressestøtte-kutt

Kulturminister Anne Enger Lahnstein avviser påstander i pressen om at reduksjonen i pressestøtten neste år skyldes henvendelser bl.a. fra Orkla-konsernet.

  • Lansering av konspirasjonsteorier som trekker i tvil min personlige integritet har jeg liten sans for. Som statsråd mottar jeg daglig henvendelser fra enkeltpersoner, organisasjoner og institusjoner. Sånn skal det være. Meningsbrytninger er viktig i et åpent, demokratisk samfunn som vårt.
  • Orkla-brevet med notat om pressestøtten ble journalført i departementet 7. oktober og oversendt Medieavdelingen uten detaljvurdering fra min side. Avdelingen takket i brev av 23. november Orkla for synspunktene slik vi alltid gjør når vi får skriftlige henvendelser.
  • Kulturdepartementet har tirsdag oversendt kopi av Orkla-brevet med notatet til Familie-, kultur- og administrasjonskomiteen i Stortinget, med understrekning av at notatet ikke har hatt innvirkning på forslaget om å redusere bevilgninger til pressestøtte i 1999.
  • Jeg forstår at aviser misliker kuttet i pressestøtten. Mange frykter konsekvensene for sin virksomhet. Jeg vil forsøke å finne fram til en fordeling slik at støtten når fram til de aviser som trenger den mest, sier statsråd Lahnstein.

Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

Lagt inn 8. desember 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen