Historisk arkiv

Nasjonalanleggsavtale for ski nordiske grener

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

48/98
02.06.98

Nasjonalanleggsavtale for ski nordiske grener

Kulturdepartementet inngikk tirsdag avtale om hvordan nasjonalanleggsordningen skal ivaretas for ski, nordiske grener, med Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite og Norges Skiforbund. Kulturminister Anne Enger Lahnstein undertegnet avtalen sammen med generalsekretær Svein Erik Jensen i Norges Idrettsforbund og presidenten i Norges Skiforbund, Jan Jensen.

Avtalen slår fast at Norge har tre kvalifiserte arenaer for avvikling av internasjonale mesterskap på ski, nordiske grener : Birkebeineren/Lysgårdsbakkene på Lillehammer, Granåsen i Trondheim eller Holmenkollen i Oslo.

Den arena som blir utvalgt av Norges Skiforbund til å være kandidat til det neste, aktuelle VM på ski, nordiske grener, inngår en avtale med Kulturdepartementet og vil få nasjonalanleggsmidler til forberedelsene og gjennomføringen av mesterskapet.

Etter at det neste VM er avviklet, muligens i 2009 eller 2011, står Norges Skiforbund fritt til å velge en annen av de tre arenaene som kandidat til et påfølgende VM.

Norges Skiforbund skal inngå brukeravtaler med de tre arenaene, og disse skal stadfestes av Kulturdepartementet. Brukeravtalene vil regulere og samordne konkurranse- og treningsaktiviteter i Birkebeineren/Lysgårdsbakkene, Granåsen og Holmenkollen.

Vedlegg: linkdoc018005-070271#docNasjonalanleggsavtalen for ski, nordiske grener

Kontaktperson:
Avdelingsdirektør Paul Glomsaker, tlf. 22 24 80 52

Lagt inn 3. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen