Historisk arkiv

Norske kandidater nominert til EU-pris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

39/98
13.05.1998

Norske kandidater nominert til EU-pris

Forfatteren Nikolaj Frobenius og oversetterne Merete Alfsen og Sverre Dahl er nominert til Aristeion-prisen 1998, som er EUs litteratur- og oversetterpris. Den norske juryen har bestått av Øystein Rottem, Norsk Litteraturkritikerlag og Bente Christensen, Norsk Oversetterforening. Det er første gang Norge deltar i Aristeion-prisen. Prisen, som er en del av EUs program for litteratur og lesning, vil bli delt ut i november i Stockholm.

Nikolaj Frobenius er nominert for sin bok "Latours katalog" (Gyldendal, 1996). Boka er oversatt til dansk og spansk, og rettighetene er solgt til Nederland, Frankrike, Tyskland og England. Forfatteren debuterte i 1986 med diktsamlingen "Virvl". Han er nå en av tre medredaktører i Gyldendals litterære magasin "Vinduet".

Merete Alfsen er nominert for sin oversettelse av Virginia Woolfs "The Waves"( "Bølgene", Pax, 1998). Alfsen har oversatt mer enn 40 titler fra engelsk og amerikansk. Hun har tidligere mottatt bl.a. Bastianprisen som er Norsk Oversetterforenings egen pris, og Kulturdepartementets oversetterpris.

Sverre Dahl er nominert for sin oversettelse av Johann Wolfgang von Goethes "Die Wahlverwandtschaften"( "Valgslektskapene", Bokvennen Forlag, 1998). Boka kom ut på tysk i 1809. Dahl har oversatt mer enn 60 titler fra tysk til norsk, og har også tidligere fått priser for sin oversettervirksomhet.

Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

For ytterligere informasjon :

NORLA
Bygdøy Alle 21
0262 Oslo
tlf: 22434870

Lagt inn 13 mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen