Historisk arkiv

Nytt styre i NRK

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 55/98
Dato: 17. juni 1998

Nytt styre i NRK

Fylkesmann Kåre Willoch, Oslo, er valgt til ny styreleder i NRK. Universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein, Trondheim, fortsetter som nestleder. Generalsekretær Nils-Tore Andersen, Oslo, er gjenvalgt som styremedlem. De nye styremedlemmene er rektor Tove Bull, Tromsø, amanuensis Sigrid Straand, Bø, og bonde Lars Velsand, Gran. I tillegg har de ansatte i NRK valgt programsekretær Geir Helljesen, programingeniør Per Ravnaas og programsekretær Holger Gulbrandsen som medlemmer av styret.

På generalforsamlingen onsdag takket kulturminister Anne Enger Lahnstein avtroppende styreleder Trygve Ramberg, som hadde bedt om avløsning, for hans innsats for NRK gjennom åtte år med store utfordringer i en periode med rivende utvikling på medieområdet.

Statsråd Lahnstein understreket at departementet arbeider videre med de planer NRK har lagt for virksomheten i en ny tid. - Vi ønsker løsninger som gir oss et sterkt NRK som ivaretar forpliktelsene til å drive allmennkringkasting. Jeg legger vekt på at NRK kan være den sentrale aktør med ansvar for et bredt programtilbud av høy kvalitet, sa Lahnstein på generalforsamlingen.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Helge Sønneland, tlf. 22 24 80 02

Lagt inn 17. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen