Historisk arkiv

Prøveprosjekt med tegnspråkteater

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 79/98
Dato: 5. oktober 1998

Prøveprosjekt med tegnspråkteater

For 1999 foreslår Kulturdepartementet at 3,5 mill. kroner avsettes til oppstarting av et treårig prøveprosjekt med tegnspråkteater for døve og hørselshemmede. Prøveprosjektet vil bli etablert i et samarbeid med Norges Døveforbund, Døves Video på Ål og Riksteatret. Riksteatret vil også kunne være et ressurssenter for tegnspråkteatret, ved råd og veiledning, gjennom utlån av utstyr, og i forbindelse med distribusjon av forestillinger på landsbasis gjennom sitt turnéapparat. Prosjektet vil bli evaluert ved utgangen av prøveperioden.

Norges Døveforbund og døves organisasjoner har i mange år arbeidet for å få et eget teater, etablert på de døves premisser. På oppdrag fra Kulturdepartementet utarbeidet Riksteatret, i samarbeid med bl.a. Norges Døveforbund, Døves Video på Ål og andre interesseorganisasjoner, rapporten ”Tegnspråkteater i Norge”. Rapporten, som ble levert departementet i september 1997, skal danne utgangspunkt for prosjektet.

I 1999 vil det som før bli avsatt midler til tegnspråktolking av teaterforestillinger. Valg av forestillinger gjøres av et særskilt utvalg under Norges Døveforbund.


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Lagt inn 5. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen