Historisk arkiv

Ytringsfrihet en forutsetning for kulturlivet, sier Lahnstein

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 71/98
Dato 14.09.98

Ytringsfrihet en forutsetning for kulturlivet, sier Lahnstein

-Ytringsfrihet er en hjørnesten i demokratiske samfunn og en forutsetning for et mangfoldig kulturliv, fastslo kulturminister Anne Enger Lahnstein ved åpningen mandag av det internasjonale symposiet om ytringsfrihet på kulturområdet på Holmenkollen Park Hotel i Oslo.

-Vi som myndigheter og politikere må støtte ytringsfriheten i land der denne rettigheten blir undertrykt, sa Lahnstein. Vi må sette inn positive virkemidler, sørge for nødvendig lovverk, stimulere til kunstneriske aktiviteter og utveksling av kunstnere, sikre levekårene for kunstnere og kulturarbeidere, gjøre ny teknologi tilgjengelig, og støtte minoritetskulturene som er spesielt utsatt både nasjonalt og globalt, sa kulturminister Lahnstein.

Kulturdepartementet arrangerer konferansen i samarbeid med Europarådet. Spesielt invitert er de nye demokratiene i Sentral- og Øst-Europa. Kulturministrene fra Latvia, og Romania og visekulturministrene fra Aserbajdsjan og Bulgaria er blant de ca. 100 deltakerne fra et flertall av de 47 landene som har underskrevet Den europeiske kulturkonvensjonen.

_____________________

Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, 22 24 78 09

Lagt inn 14. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen