Historisk arkiv

87 mill kr til tusenårssteder i kommunene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 26/99
Dato: 10.05.99

87 mill kr til tusenårssteder i kommunene

Hver kommune skal få 200 000 kroner til etablering av et tusenårssted. Regjeringen foreslår i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett en bevilgning på 87 millioner kroner som statlig tilskudd til tusenårssteder i hver av landets kommuner.

Kulturdepartementet tar sikte på å utbetale tilskuddet direkte til kommunene uten forutgående søknad. Tusenårsstedene i kommunene skal utgjøre et landsomfattende nett av møteplasser for kulturaktiviteter, samvær og utfoldelse. Det statlige tilskuddet er først og fremst ment som en markering av betydningen av estetisk og miljømessig kvalitet ved tusenårsskiftet.

Om lag 200 kommuner har alt valgt eller har forslag om tusenårssteder. Statstilskuddet skal i første rekke brukes til å etablere en ny møteplass, men kan også gå til utbedring utover vanlig vedlikehold av et eksisterende sted. Kommuner som ikke vil etablere et spesielt tusenårssted, vil kunne benytte tilskuddet til å forskjønne det offentlige rom i kommunen.

Regjeringen har satt som mål at tusenårsmarkeringen skal bidra til et varig kulturelt løft for Norge og strekkes over perioden 2000-2005. I markeringen inngår et stort antall tusenårsprosjekter, selve tusenårshelgen, kirkens jubileum og tusenårssteder i fylkene og i alle landets kommuner.


Kontaktperson:
Ekspedisjonssjef Henning Gorholt, Administrasjons- og økonomiavdelingen, tlf. 22 24 78 10

Lagt inn 10. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen