Historisk arkiv

Arkitektkonkurransen om nytt operahus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 94/1999
Dato: 15. november 1999

Arkitektkonkurransen om nytt operahus

-Dette er en viktig milepæl for Norges største kulturbyggsatsing, sa kulturminister Åslaug M. Haga da hun mandag presenterte programmet for arkitektkonkurransen om utformingen av nytt operahus i Bjørvika. Hun uttrykte håp om bred internasjonal deltakelse i konkurransen. Arkitektene får tiden fra konkurransestart 15. november fram til 16. mars 2000 på å tegne sine utkast.

Målet for prosjektet er å reise et operahus som blir et arkitektonisk verk av internasjonalt format, med best mulige forhold for formidling og opplevelse av opera- og ballettkunst og tidsmessige og funksjonelle lokaler for Den Norske Opera. I konkurranseprogrammet er det derfor lagt sterk vekt på de arkitektoniske og funksjonelle målene som arkitektene vil bli bedømt ut fra.

Konsernsjef Leif Terje Løddesøl, som leder juryen for arkitektkonkurransen, sa på pressekonferansen at arkitektenes utkast vil bli stilt ut slik at publikum får se dem. Deretter vil juryen starte sitt arbeid med bedømmelse av utkastene. Juryen tar sikte på at bedømmelse skal være avsluttet og premieutdeling skal skje innen 15. juni 2000. Juryen har til disposisjon 5 mill. kroner til premier og innkjøp. Førstepremiesummen er 2 mill. kroner. Det vil bli arrangert en ny utstilling av alle utkast juryen har tatt opp til bedømmelse.

Ytterligere informasjon om arkitektkonkurransen gis av konsernsjef Leif Terje Løddesøl, tlf. 67 58 40 00 eller juryens sekretær Erik Engerud, tlf. 22 24 44 92.

Se også Kulturdepartementets sider på Internett: linkdoc018005-994020#dochttp://odin.dep.no/kd/publ/1999/opera/


Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Lagt inn 15. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen