Historisk arkiv

Bygg for Rikspolitisk senter på Eidsvoll og Rogaland Teater

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 28/99
Dato: 10.05.99

Bygg for Rikspolitisk senter på Eidsvoll og Rogaland Teater

Byggeprosjektene for Eidsvoll 1814 – Rikspolitisk senter og for Rogaland Teater vil Kulturdepartementet drøfte nærmere med berørte parter etter at Statsbygg nå har foretatt nye utredninger av prosjektene. Departementet vil komme tilbake til de to byggesakene i statsbudsjettet for 2000.

For prosjektet Eidsvoll 1814 – Rikspolitisk senter har Statsbygg utredet alternativer til opprinnelig planlagte tomten, der tekniske undersøkelser viste svært vanskelig grunnforhold. Kulturdepartementet vil vurdere alternativene sammen med finansieringspartene Akershus fylkeskommune og Eidsvoll kommune, og brukeren Eidsvoll 1814 – Rikspolitisk senter. Siktemålet er å finne en løsning som kan realiseres innenfor den tidligere fastsatte kostnadsrammen på 56 millioner kroner.

Statsbygg har også gjennomgått bygge- og utbedringsprosjektet for Rogaland Teater. Prosjektet skal finansieres med tilskudd fra Rogaland fylkeskommune og Stavanger kommune i tillegg til Rogaland Teaters egenandel. Kulturdepartementet vil drøfte med partene det foreslåtte byggeprogrammet, kostnadsrammen og finansieringen, framdriftsplan og bevilgningsbehov.


Kontaktperson:
Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Lagt inn 10. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen