Historisk arkiv

Den nye ansvarsdelingen for Oslo Nye Teater og Nationaltheatret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 2/99
Dato: 15.01.99

Den nye ansvarsdelingen for Oslo Nye Teater og Nationaltheatret

Fra nyttår er det finansielle ansvaret for driften av Oslo Nye Teater overført til Oslo kommune. Staten ved Kulturdepartementet har fra samme tidspunkt det finansielle ansvaret for driften av Nationaltheatret inkludert Torshovteatret. Stortinget samtykket før jul i at Kulturdepartementet kunne inngå avtale med Oslo kommune om dette. Forslaget om de nødvendige endringer i statsbudsjettet for 1999 for å iverksette avtalen ble lagt fram i statsråd fredag.

Statens aksjer i Oslo Nye Teater vil bli solgt til Oslo kommune, som da blir eneeier i Oslo Nye Teater. Oslo kommune vil selge sine aksjer i Nationaltheatret inkludert Torshovteatret til staten, som da blir eneeier i Nationaltheatret inkludert Torshovteatret. Samtidig blir det offentlige tilskuddsansvaret for Torshovteatret overført til staten ved Kulturdepartementet.

I forbindelse med den nye ansvarsdelingen får Oslo kommune vel 33 mill kroner i kompensasjon. I beløpet inngår en styrking av driften ved Oslo Nye Teater på 2,6 mill kroner. Statens tilskudd skal overføres som en del av Hovedstadstilskuddet på Kommunal- og regionaldepartementets budsjett.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Lagt inn 15. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen